Velünk történt

Évértékelő: így telt az évünk a Szent Balázs Alapítványnál!

Tartalmas és sikeres tanévet zártunk a Szent Balázs Alapítványnál! Önkénteseinkkel együtt számos értékes programot valósítottunk meg: konferenciát szerveztünk, prevenciós foglalkozásokat tartottunk négy iskolában, segítettünk egy marosvásárhelyi idősek otthonában az ápolói feladatok ellátásában, és mosolyt csaltunk az ott lakók arcára. Ezen kívül a Többletelő estjeink keretében különböző témákban szerveztünk beszélgetéseket.

IV. Magyar Erdélyi Diabetológiai Találkozó

Sikeresen lezajlott a IV. Magyar Erdélyi Diabetológiai Találkozó, 2024. június 7-9. között Sztánán. Tartalmas konferenciát tudhattunk magunk mögött, érdekes és hiánypótló előadásokon vehettünk részt.

Prevenciós foglalkozások a 2023/2024-es tanévben

Az elmúlt tanévben négy marosvásárhelyi iskolában tartottunk prevenciós foglalkozásokat. Önkénteseink az egészséges életmód, szexuális nevelés, drogprevenció, alapvető újraélesztés és elsősegély témakörökben tartottak interaktív órákat a diákok számára.

Maros megyei civil szervezetek “Együtt a közösségért” vására

2024. május 11.-én alapítványunk részt vett a XXI. „Együtt a közösségért” civil szervezetek vásárán, amelyen 31 civil szervezet képviseltette magát. Munkatársainkat három lelkes önkéntes is elkísérte, hogy segítsék tevékenységünket és bemutassák munkánkat az érdeklődőknek.

Rejtett dimenziók – A betegségek pszicho-szociális háttere

Február 16-18. között Marosvásárhelyen, a Kultúrpalotában rendeztük meg a „Rejtett Dimenziók Konferenciát”. Ahhoz, hogy egy tárgyat megfelelően érzékeljünk a térben, három dimenzióban kell látnunk. Ugyanez érvényes a fogalmak megértésére is: minél pontosabban szeretnénk megérteni őket, annál több oldalról kell megközelítenünk.