A betegegyüttműködés javításának lehetőségei és az alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók (LIPI) gyakorlata a krónikus ellátásban

2024. szeptember 6-án tartottuk meg sikeres képzésünket, amely a vártnál is nagyobb sikert aratott a résztvevők körében. A program célja az volt, hogy segítséget nyújtson a krónikus betegek ellátásában dolgozó szakembereknek a betegek együttműködési hajlandóságának növelésében. A visszajelzések alapján reméljük, hogy a tanultak gyakorlati alkalmazása révén sok páciens életminősége fog javulni, és az orvosok is hatékonyabbá válhatnak a mindennapi gyógyító munkájukban.

Egészségforgatag 2024

A Szent Balázs Alapítvány is részt vett a 2024-es Egészségforgatagon, a Gedeon Richter Románia felkérésére, ahol célunk az volt, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a magas vérnyomás és a cukorbetegség kockázataira. A program során a résztvevők ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-méréseken vehettek részt, és személyre szabott tanácsokat kaptak a szakorvosoktól. Fontosnak tartjuk az egészségtudatosság előmozdítását, mivel a magas vérnyomás a romániai lakosság közel felét érinti, és komoly szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. A rendszeres vércukorszint-vizsgálat pedig kulcsfontosságú a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.