Az elmúlt tanévben négy marosvásárhelyi iskolában tartottunk prevenciós foglalkozásokat. Önkénteseink az egészséges életmód, szexuális nevelés, drogprevenció, alapvető újraélesztés és elsősegély témakörökben tartottak interaktív órákat a diákok számára.

Hiszünk abban, hogy a kortársoktatás rendkívül hatékony. Orvostanhallgató önkénteseink, akik közelebb állnak a diákok életkorához, erős és pozitív kapcsolatot tudnak kialakítani velük, így hatékonyabban formálják a diákok egészséges életmódról alkotott szemléletét.

A tanév prevenciós foglalkozásainak statisztikái:

  • 4 iskola
  • 8 osztály
  • 224 diák
  • 5 prevenciós téma
  • 14 önkéntes munkatárs

Visszajelzések az osztályfőnököktől:

„Albert-Buzási Margit vagyok, a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Általános Iskola magyartanára és 7. osztályos osztályfőnök. Sokáig kerestem azt a szervezetet, amely szakértő módon, érthetően és élvezetesen világosítja fel a diákjaimat a szexualitással kapcsolatos kérdésekről. Végül megtaláltam a megfelelő partnert a Szent Balázs Alapítvány személyében. A profizmusuk és lelkesedésük csodákat művelt! A tanítványaim lelkesen mesélték élményeiket, és hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a nagyszerű kezdeményezésnek. Veletek szebb lesz fiataljaink jövője! Köszönjük, Szent Balázs Alapítvány!”

„Minden VII. és VIII. osztályban kellene ilyen foglalkozást tartani.”

Visszajelzések a munkatársainktól:

„Olyan különleges társasághoz tartozni, mint egy nagy család, amely teljes szívvel és lélekkel azon dolgozik, hogy a fiatalok informáltak és felkészültek legyenek. Az alapvető elsősegély ismerete például életeket menthet, és mindezt interaktív, érdekes módon adjuk át nekik.”

„Úttörőnek lenni abban, hogy a diákok bátran merjenek cselekedni a jövőben.”

„Elvinni azt a gyerekekhez, amit szerettem volna, ha annak idején hozzám is eljut.”

Visszajelzések a résztvevő diákoktól:

„Minden nagyon érdekes volt, és nagyon tetszett. A szexuális nevelés volt a kedvencem, mert sok új dolgot tanultam.”

„A kézfogós játék jól megértette velünk, hogyan terjednek a nemi betegségek és hogy ez mekkora felelősség.”

„Az tetszett, hogy olyan dolgokat tanultunk, amiket az életben is használhatunk.”

„Számomra a legjobb az volt, hogy megbeszéltünk egyes dolgokat.”