A Szent Balázs Alapítvány is részt vett a 2024-es Egészségforgatagon, a Gedeon Richter Románia felkérésére, ahol célunk az volt, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a magas vérnyomás és a cukorbetegség kockázataira. A program során a résztvevők ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-méréseken vehettek részt, és személyre szabott tanácsokat kaptak a szakorvosoktól. Fontosnak tartjuk az egészségtudatosság előmozdítását, mivel a magas vérnyomás a romániai lakosság közel felét érinti, és komoly szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. A rendszeres vércukorszint-vizsgálat pedig kulcsfontosságú a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.

Önkéntes orvosaink, így emlékeznek vissza az eseményre:

„Egyedi és felemelő élmény volt számomra önkéntes orvosként részt venni a 2024.-es  Egészségforgatagon. Meglepetéssel de ugyanakkor nagy örömmel töltött el, hogy már a pénteki nap folyamán nyilvánvalóvá vált a résztvevők érdeklődése, lelkesedése ami a vércukor- valamint a vérnyomáskontrollt és a különböző megelőző felméréseket és tanácsadást illeti.” (Dr. Varga Boglárka diabetológus rezidens orvos)

„Közvetlen, barátságos hangulatban zajlott a szűrési program, sok érdeklődő volt kíváncsi egészségi állapotára. A vizsgálatok mellett azonban nagy szerep jutott a különböző életmóddal, cukorbetegséggel, magas vérnyomással kapcsolatos kérdéseknek is, mivel sokan találkoztak és találkoznak mai napig ellentmondásos információkkal, orvosi tévhitekkel. Örülök, hogy lehetőségem nyílt beszélgetni velük és szakmai tanácsokkal segíteni abban, hogy egy egészségesebb életmódot folytathassanak. Az egészségnevelés fontos és hálás feladat, minden fiatal kollégának ajánlani tudom!” (Dr. Marton László diabetológus rezidens orvos)

Örülünk, hogy ilyen sokan érdeklődtek és aktívan részt vettek a programban, hiszen az egészségtudatosság mindannyiunk közös ügye!