2024.06.28. @ 09:00 - 17:00

Képzők: Dr. Purebl György, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos és Dr. Sándor Imola, klinikai pszichológus

Érdeklődni és jelentkezni lehet: 0728124989, Bálint-Fülöp Timea

A gyógyító munkában az orvos nemcsak a szigorú értelemben vett szakismeretével vesz részt, hanem teljes személyiségével. Tudásának eredményes alkalmazásához megfelelő kapcsolati készségekre is szükség van, merthogy a beteg sem pusztán a betegségével lép be a rendelőbe, hanem biopszichoszociális hátterével együtt.

A krónikus betegek ellátásának egyik legnehezebb terepe a megfelelő compliance és adherencia kialakítása. Kutatások szerint a betegek 80-90% -a nem tartja be az orvosok előírásait az életmódváltásra vonatkozóan. Mindez motivációvesztéshez és elégedetlenséghez vezet úgy az orvosok, mint a betegek részéről.

Fenti problémák kiküszöböléséhez hatékonyan alkalmazhatóak az ún. alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók (LIPI), melyek egyszerűen beilleszthetőek a mindennapi orvosi praxisba, hosszas pszichoterápiás előképzettség nélkül.

Képzésünk során a kapcsolatépítés technikáit, a pszichoszociális státusz kérdéseit, a betegegyüttműködés fokozását, a meggyőzés, a viselkedésváltozás és ellenállás kezelésének mikéntjét tekintjük át gyakorlatias módszerekkel, valamint azt, hogyan tudjuk betegeinket gyors és egyszerű módszerekkel, pszichológiai képzettség nélkül érzelmileg támogatni.

A tréning kiscsoportos formában, interaktív módon fog zajlani, a résztvevők tapasztalatait és az általuk hozott problémás eseteket is felhasználva.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/share/vPxkjVyiDmELD3BV/