În anul școlar trecut, am desfășurat sesiuni de prevenire în patru școli din Târgu Mureș. Voluntarii noștri au ținut cursuri interactive pentru elevi pe teme precum stil de viață sănătos, educație sexuală, prevenirea drogurilor, resuscitare de bază și prim ajutor.

Credem că educația între egali este extrem de eficientă. Voluntarii noștri, studenți la medicină, care sunt mai aproape de vârsta elevilor, pot stabili relații puternice și pozitive cu aceștia, astfel încât să le modeleze mai eficient viziunea despre un stil de viață sănătos.

Statistici ale sesiunilor de prevenire din anul școlar:

  • 4 școli
  • 8 clase
  • 224 elevi
  • 5 teme de prevenție
  • 14 voluntari

Feedback de la diriginți:

„Sunt Margit Albert-Buzási, profesor de limba maghiară și dirigintă a clasei a 7-a la Școala Generală Liviu Rebreanu din Târgu Mureș. Am căutat mult timp o organizație care să poată informa elevii mei despre sexualitate într-un mod profesionist, comprehensibil și plăcut. În cele din urmă am găsit partenerul potrivit în persoana Fundației Szent Balázs. Profesionalismul și entuziasmul lor au făcut minuni! Elevii mei și-au împărtășit cu entuziasm experiențele, și suntem recunoscători că am fost parte din această inițiativă grozavă. Cu voi, viitorul tinerilor noștri va fi mai luminos! Mulțumim, Fundația Szent Balázs!”

„Astfel de sesiuni ar trebui ținute în fiecare clasă a 7-a și a 8-a.”

Feedback de la voluntarii noștrii:

„Este special să aparții unui grup ca o mare familie, care lucrează cu inimă și suflet pentru ca tinerii să fie informați și pregătiți. Cunoștințele de prim ajutor de bază, de exemplu, pot salva vieți, și prezentăm toate acestea într-un mod interactiv și interesant.”

„Să fii un pionier pentru ca elevii să îndrăznească să acționeze curajos în viitor.”

„Să aduci copiilor ceea ce mi-aș fi dorit să ajungă la mine atunci.”

Feedback de la elevii participanți:

„Totul a fost foarte interesant și mi-a plăcut foarte mult. Educația sexuală a fost preferata mea, pentru că am învățat multe lucruri noi.”

„Jocul de strâns mâna ne-a făcut să înțelegem bine cum se răspândesc bolile cu transmitere sexuală și cât de mare este responsabilitatea.”

„Mi-a plăcut că am învățat lucruri pe care le putem folosi în viață.”

„Pentru mine, cel mai bun a fost că am discutat despre anumite lucruri.”