Fundația Szent Balázs a participat, de asemenea, la Vâltoarea Sănătății 2024, la invitația Gedeon Richter România, unde scopul nostru a fost să creștem gradul de conștientizare cu privire la riscurile hipertensiunii și diabetului. În cadrul programului, participanții au beneficiat de măsurători gratuite ale tensiunii arteriale și glicemiei, precum și de consiliere personalizată din partea medicilor specialiști. Considerăm că este important să promovăm conștientizarea sănătății, deoarece hipertensiunea afectează aproape jumătate din populația României și poate duce la probleme cardiovasculare grave. Testarea regulată a glicemiei este esențială pentru prevenirea și tratarea diabetului.

Iată cum își amintesc evenimentul medicii noștri voluntari: „A fost o experiență unică și înălțătoare pentru mine, ca medic voluntar, să particip la Vâltoarea Sănătății 2024. A fost o surpriză, dar și o mare plăcere să văd interesul și entuziasmul participanților pentru controlul glicemiei și al tensiunii arteriale, precum și pentru diversele evaluări preventive și sfaturi oferite vineri.” (Dr. Boglárka Varga, medic rezident diabetolog)

„Programul de screening a avut loc într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, cu multe persoane interesate de sănătatea lor. Pe lângă examinări, întrebările despre diverse stiluri de viață, diabetul și hipertensiunea arterială au jucat, de asemenea, un rol major, deoarece mulți oameni se confruntă cu informații contradictorii și concepții medicale greșite. Mă bucur că am avut ocazia să discut cu ei și să le ofer sfaturi profesionale pentru a-i ajuta să adopte un stil de viață mai sănătos. Educația pentru sănătate este o sarcină importantă și plină de satisfacții, pe care o recomand tuturor colegilor mei tineri.”

Ne bucurăm că atât de mulți oameni au fost interesați și au participat activ la program, deoarece conștientizarea sănătății este o cauză comună pentru noi toți!