Tevékenységeink

Önkéntes kórházi betegápoló program

Programunk célja éreztetni a beteggel, hogy van embere, hogy szükség van rá, hogy valakinek fontos, hisz ez a beteg gyógyulásának kulcsfontosságú tényezője. Kerezstény szellemiségű, aktív részvételt szeretnénk önkénteseink révén biztosítani számukra.

Prevenciós program

A program keretén belül önkénteseket képzünk arra, hogy prevenciós órákat tartsanak középiskolákban és általános iskolákban a következő témakörökben: egészséges táplálkozás, testmozgás, fogászati prevenció, dorg – alkohol – doghányzás prevenció. Az interakítv, gyakorlatias, lendületes órák igazi élménytjelentenek a diákok számára.

Szent Balázs estek

Az alapítvány a 2012/2013-s tanév óta havi rendszerességgel szervez Szent Balázs Esteket, felelevenítve így egy régi hagyományt. Ezen esteken az orvosi léthez köthető aktuális témákkal foglalkozunk (szerepütközések, kivándorlás, itthon maradás, kommunikáció a beteggel stb).

Konferenciák

Az alapítvány időszakos tevékenységei közé tartozik a konferencia szervezés. 2004-ben társszervezője volt az V. keresztény orvos találkozónak és 2011-ben pedig a Komplementer medicina helye a modern orvoslásban című konferenciának. Idén pedig épp előkészüket alatt áll a február 28 – március 2 között megrendezendő Tanatológia konferencia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük