InformációPrevenció

Programjaink

Önkéntes betegápoló és idősgondozó program

Programunk célja éreztetni a beteggel, időssel, hogy van embere, hogy szükség van rá, hogy valakinek fontos, hisz ez a gyógyulásának kulcsfontosságú tényezője. Keresztény szellemiségű, aktív részvételt szeretnénk önkénteseink révén biztosítani a kórházakban és az idősotthonokban.

 

Prevenciós program

A program keretén belül önkénteseket képzünk arra, hogy prevenciós órákat tartsanak középiskolákban és általános iskolákban a következő témakörökben: egészséges táplálkozás, testmozgás, szexuális nevelés, újraélesztés oktatás. Az interaktív, gyakorlatias, lendületes órák igazi élményt jelentenek a diákok számára.

 

Többletelő – orvosi estek

Az alapítvány havi rendszerességgel szervez orvosi esteket, felelevenítve így egy régi hagyományt. Ezen esteken az orvosi léthez köthető aktuális témákkal foglalkozunk (szerepütközések, kivándorlás, itthon maradás, kommunikáció a beteggel stb).

 

Konferenciák

Az alapítvány múltjában eddig már öt konferencia szervezéséről tudunk beszámolni. 2014-ben az „V. Keresztény Orvos Találkozó”, 2011-ben ”A komplementer medicina helye a modern orvoslásban”, 2014-ben a „Tanatológia konferencia”, 2017-ben a „Fájdalom konferencia”, 2018-ban az „Alvás szimpózium”  2019-ben a „Digitális orvoslás az emberközpontú gyógyítás szolgálatában”.

A konferenciákon kívül 2018 óta az alapítvány évente megrendezi az Magyar Erdélyi Diabetológiai Fórumot. A fórum célközönsége a fiatal, erdélyi magyar diabetológusok, endokrinológusok és családorvosok.