Prevenciós foglalkozások

2019. március 14-18 között az Eduvital szervezettel közösen Újraélesztés képzést tartottunk 12 orvostanhallgatónak. A képzés során a négylépcsős oktatási módszer használatára készítették fel a diákokat, a kortársoktatásra helyezve a hangsúlyt. A kortársoktatás lényege, hogy a középiskolásoknak a korban közel álló orvostanhallgatók adják át a számukra fontos készségeket, ismereteket intervenciós orvosok vezetésével és felügyeletével.
A négylépcsős oktatási módszer lényege pedig az, hogy az oktató az újraélesztés technikáját rendre:1. Az oktató bemutatja a gyakorlatban
2. Az oktató bemutatja és közben magyarázza is a mozdulatokat
3. A hallgató instrukcióira végzi
4. A hallgató végzi
A képzést követően kialakult egy nagyon aktív önkéntes csapat, akik négy órás prevenciós blokkokban adták át a középiskolásoknak az újraélesztés technikáját.

2019. október 18-19 között zajlott Együtt az egészségért prevenciós képzésünk, amelyen 13 orvosis, fogorvosis és közegészségügyis hallgató vett rész. A két napos képzés keretén belül a diákok megismerkedtek az egészséges táplálkozás, testmozgás,
dohányzás és drogprevenció, szexuális nevelés kérdésköreivel, valamint az óratartáshoz szükséges pedagógiai módszertannal.

Önkénteseink 2019 őszén szexuális nevelés, egészséges életmód és újraélesztés témában tartottak foglalkozásokat 6 iskolában, 455 diáknak, 155 prevenciós óra alatt.

Íme pár kép az órák hangulatáról:

 

A prevenciós tevékenység támogatója: