ÖnkéntesekPrevenció

Prevenciós foglalkozások

Képzett önkénteseink Marosvásárhelyen és a környező falvak iskoláiban tartanak prevenciós foglalkozásokat diákok számára.

Témáink a következőek:

Szexuális nevelés

Lehetőséget nyújtunk a diákok számára, hogy a serdülőkori változásokról, a szexualitásról, az intim higiéniáról, a különböző nemi úton terjedő betegségekről és védekezési lehetőségekről, az abortuszról és annak lehetséges következményeiről megbízható ismereteket szerezzenek, illetve eddigi tudásukat felülvizsgálják. Szeretnénk, ha a nevelés hatására a fiatalok megfontoltabban, maguk és mások iránt felelősen tekintenének erre a témára.

A foglalkozás hossza: 4 tanóra

 

Újraélesztés képzés

Célunk a középiskolás diákok újraélesztéshez kapcsolódó ismereteit, készségeit kialakítani és fejleszteni kortársoktatás segítségével, hogy szükség esetén, életmentő helyzetben a diákok alkalmasak legyenek a tanult módszer gyakorlati alkalmazására, mások megmentésére.

A foglalkozás hossza: 4 tanóra

 

 

Életmód

A tanulóknak alkalmuk lesz átgondolni, megbeszélni a táplálkozási szokásaikat, a testmozgáshoz való viszonyukat, valamint megérteni az egészségtelen szokások működési elveit, okait, a befolyásoló tényezőit és a következményeit. Lehetőségük lesz arra is, hogy megismerjék az egészséges szokások kialakításának, megtartásának módszereit, és hogy megfogalmazzák a saját, egyéni céljaikat.

A foglalkozás hossza: 3 tanóra

 

Ha megtetszett a program és szívesen csatlakoznál önkénteseink közé, írj nekünk bátran!

 

A prevenciós tevékenység támogatója: