Információ

Önkéntes betegápoló és idősgondozó program

Kórházba kerülni, idősek otthonában élni nem kellemes. Betegágyhoz kötve, szeretteink és megszokott tárgyaink nélkül, önállóságunkban korlátozva élni mindig egy válságos helyzet. Ám egy kicsivel több odafigyeléssel, törődéssel elviselhetőbbé, sőt vidámabbá tehető! Sajnos a túlterhelt egészségügyi dolgozóknak erre már nem mindig marad erejük és idejük.

Így fogalmazódott meg bennünk az a gondolat 2010-ben, hogy önkéntes segítő programot indítsunk, kórházban, idősek otthonában fekvő, ápolásra szoruló betegek számára. Ezt a programot a Szent Balázs alapítvány orvos-tagjai indították, de a képzésben részt vállalnak egészségügyi asszisztensek, pszichológusok, kórházlelkészek is.

Célunk éreztetni a beteggel, hogy van embere, hogy szükség van rá, hogy valakinek fontos – ez a beteg gyógyulásának kulcsfontosságú tényezője. Keresztény szellemiségű, aktív részvételt szeretnénk az ápolásra szoruló betegek, idősek gondozásában, amely példaértékűvé válhat.

Célcsoportjaink középiskolások, egyetemisták, és segítő munkában szívesen dolgozó emberek, akik fontosnak tartják az embertársaikkal való törődést.